SEO voor video’s? Specialist Jeroen Westerbeek legt uit

In de workshop Videotrends 2020 verken je het landschap van online video. Een van de onderwerpen die trainer Jeroen Westerbeek bespreekt is Video SEO. ‘Dit is een behoorlijk onderbelicht thema’, vertelt hij. ‘YouTube en Facebook hebben de algoritmes aangepast waardoor langere video’s nu voorrang krijgen. Dit heeft gevolgen voor de content die je maakt. Als video’s langer worden, kan het ook niet anders dan dat storytelling belangrijker wordt om je kijkers langer vast te houden.’ Jeroen ziet ook traditionele tv-formats naar online worden vertaald. Dat heeft ook te maken met de ideale mix van content die Google waardeert.

Belangrijke videotrends in 2020

Tijdens de workshop bespreekt Jeroen Westerbeek verschillende videotrends, in dit artikel krijg je alvast een tipje van de sluier. Een belangrijke videotrend is bijvoorbeeld authenticiteit. Mensen zijn argwanender, ze zijn het mooidoenerij ook zat.

Facebook heeft daarnaast flink te lijden gehad onder alle negatieve berichten over het platform. Het socialmediagebruik in Nederland neemt af en met name jongeren zeggen Facebook vaarwel. TikTok maakt een flinke opmars, vooral bij kinderen en jongeren (een piek bij 12-jarigen). Contentmakers zijn nog zoekende wat ze met dit platform kunnen doen; maar het is wel interessant om een jonge doelgroep te bereiken, die doorgaans laster online te vinden is. Serieuze content begint z’n weg ook te vinden naar TikTok, zie bijvoorbeeld de bijdrage van de BBC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *