Content
Design

Wiep Hamstra_Trainer

Content
Design

Wiep Hamstra / Verine van Tol

In de workshop Content Design leer je content maken die jouw bezoekers echt helpt. Lees hieronder meer over de inhoud en over contentstrategen Wiep Hamstra en Verine van Tol.

Inhoud van de workshop:

Content design gaat over het maken van content die jouw bezoekers echt helpt. Maar hoe doe je dat? Hoe verdiep je je in de leefwereld van je bezoekers en bedenk je oplossingen voor hun vragen?

De kans bestaat dat je al op een bepaalde manier aan het contentdesignen bent. Misschien ga je pas aan de slag als je weet wat de beoogde lezer nodig heeft en weet hoe hij of zij over je onderwerp spreekt? Of misschien werk je met inhoudsdeskundigen, ontwerpers en anderen gelijktijdig aan een oplossing? Wellicht maak je geen losse webpagina’s, maar ben je bezig met de klantreis en kun je content op elk van die onderdelen in de klantreis verbeteren?

Wil je hierin beter worden of ervaren hoe content design kan helpen in je werk, volg dan deze korte workshop. Je gaat in kleine groepen aan de slag met twee methodes die je vanaf de volgende dag meteen kunt gebruiken.

Schrijf je hier in voor de workshop Content Design.

Over Wiep Hamstra en Verine van Tol:

Wiep Hamstra is contentstrateeg en digital governance specialist en een van de oprichters van De Staat van het Web. Ze studeerde Communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Metz. Ze volgde de opleiding Psychologie in Organisaties aan de AOG School of Management. Ook is ze gecertificeerd scrum master.

Verine van Tol heeft jarenlange ervaring als tekstschrijver, bedrijfsjournalist, contentdesigner, contentstrateeg en adviseur. Ze schreef begin deze eeuw samen met Wiep voor gemeente Groningen onder andere voor het personeelsblad en lang vergeten kanalen zoals teletekst en de kabelkrant. Sinds die tijd werken ze samen op verschillende projecten, in overheid en bedrijfsleven.

Meer leren over content met een training van de [De Redactie]? Lees hier welke trainingen we aanbieden over dit onderwerp.

Verine van Tol_Contentdesigner