Direct
Duidelijk

Direct duidelijk

Direct
Duidelijk

Lodewijk van Noort

In deze workshop leer je direct duidelijk communiceren. Lees hieronder meer over de inhoud en over heldere-taal-strijder Lodewijk van Noort.

Inhoud van de workshop Direct duidelijk:

Goed bedoelde maar helaas vaak verkeerd ingezette communicatie zorgt ervoor dat mensen de boodschap maar moeilijk kunnen begrijpen. Allerlei organisaties zetten alles op alles om moeilijk bereikbare doelgroepen te vinden en te bereiken, maar volgens Lodewijk bestaan die niet. Wij zijn moeilijk bereikbare organisaties! Je leert in de workshop Direct duidelijk hoe dat anders kan.

In deze sessie laat Lodewijk van Noort zien wat er nodig is om de boodschap ‘direct duidelijk’ te maken voor iedereen. Op basis van zijn ervaringen laat hij zien wat wel werkt en wat niet, en vooral waarom dat zo is.

Over de Lodewijk van Noort:

Lodewijk was tot eind vorig jaar campagneleider van Direct Duidelijk. Dit is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Taalunie om overheidsorganisaties te helpen bij heldere communicatie. Lodewijk werkte hiervoor bij Stichting Lezen & Schrijven, waar hij zich inzette voor de aanpak van laaggeletterdheid. Daarna ging hij werken voor de gemeente Den Haag. Daar is hij nu Projectleider Direct Duidelijk Den Haag. In 2017 kreeg hij de titel ‘Ambassadeur Heldere Taal voor de Overheid’.

Kun je niet wachten tot Het Taalcongres en wil je eerder werken aan je vaardigheden? Bekijk onze trainingsagenda.