Leer
Nudgen

leer nudgen

Leer
Nudgen

= VOL

In deze workshop leer je het brein van een ander een onbewust duwtje geven. Lees hieronder meer over de inhoud van de workshop en over frame- en nudge-expert Sarah Gagestein.

Inhoud van de workshop Leer nudgen:

Nudging: een klein (onbewust) duwtje in de goede richting

We zien onszelf graag als rationele wezens die ons vooral door keiharde argumenten laten overtuigen. Maar overtuigingspogingen op het werk en thuis bewijzen regelmatig dat dit een iets te rooskleurig beeld is van hoe we in elkaar zitten. Veel gedrag ontstaat onbewust: door gewoontes, door vaste vluchtweggetjes in het brein of door rare associaties. Door het brein een onbewust duwtje, oftewel een nudge, te geven krijg je meer voor elkaar en is de bedoeling wel direct duidelijk. Ineens doen mensen wél wat je van ze wilde. Zonder dat je meer hebt hoeven uitleggen. Wat voor nudges zijn er? En hoe ontwerp je een slimme nudge? Na deze workshop kun je eigen duwtjes ontwikkelen én zie je ineens overal (slimme, of juist hele sukkelige) duwtjes in je eigen omgeving.

Over Sarah Gagestein

Sarah is gespecialiseerd in onbewuste beïnvloeding, via framing (taal) en nudging (gedrag). Vanuit bureau Taalstrategie werkt ze met collega Jolijn Mes aan het onderzoeken en ontwerpen van slimme beïnvloedingsstrategieën en helpt ze organisaties om deze kunst zelf te leren toepassen in hun eigen praktijk. Sarah schreef de boeken ‘Denk niet aan een roze olifant’, ‘Harder praten helpt niet’ en samen met Jolijn ‘Word meesterframer’.

Kunnen nieuwe vaardigheden niet wachten tot Het Taalcongres? Bekijk onze trainingsagenda.