Direct
Duidelijk

Lodwijk_van_Noort

Direct
Duidelijk

Lodewijk van Noort

In deze workshop leer je de direct duidelijk communiceren. Lees hieronder meer over de inhoud en over heldere-taal-strijder Lodewijk van Noort.

Inhoud van de workshop:

Goed bedoelde maar helaas vaak verkeerd ingezette communicatie zorgt ervoor dat mensen de boodschap maar moeilijk kunnen begrijpen. Allerlei organisatie zetten alles op alles om moeilijk bereikbare doelgroepen te vinden en te bereiken, maar volgens Lodewijk bestaan die niet. Wij zijn moeilijk bereikbare organisaties!

 

In deze sessie laat Lodewijk van Noort zien wat er nodig is om de boodschap ‘direct duidelijk’ te maken voor iedereen. Op basis van zijn ervaringen laat hij zien wat wel werkt en wat niet, en vooral waarom dat zo is.

Schrijf je nu in met Super Early Bird korting

Over de trainer:

Lodewijk van Noort is campagneleider van Direct Duidelijk. Dit is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Taalunie om overheidsorganisaties te helpen bij heldere communicatie. Lodewijk werkte hiervoor bij Stichting Lezen & Schrijven, waar hij zich inzette voor de aanpak van laaggeletterdheid. Daarna ging hij werken voor de gemeente Den Haag en was hij verantwoordelijk voor veel communicatieprojecten gericht op kwetsbare burgers. Dat leverde hem in 2017 de titel ‘Ambassadeur Heldere Taal voor de Overheid’ op.

Niet wachten tot Het Taalcongres om begrijpelijk te leren schrijven? Bekijk onze training begrijpelijk schrijven.